21. mai 2010

Fadervår på lys

2 uker siden sist og E måtte rett og slett hoppes over. Det er fordi det er veldig mye å gjøre i forhold til skolen for tiden, tentamener, prøver, innleveringer og ikke minst Eksamen;) Men nok om det, nå er det tid for F og Fadervår på lys - eller noe annet du synes hadde vært koselig å ha på et lys:)
Dette trenger du:
- Strykejern
-Bakepapir
-Kubbelys
-Serviett 
-Tusj/Penn
Dette gjør du:
- Skriv ut den teksten du vil ha på lyset i en fin font du liker.
Jeg brukte French Script MT.
-Dra av det ytterste hvite laget på servietten.
- Legg det over det arket med teksten du har skrevet ut, og fest godt.
- Skriv over med pennen.
- Fest servietten med tekst på lyset, fest bakepapiret over.
- Bruk strykejernet og stryk over slik at stearinen smelter inn i servietten og fester det. 
- Voila!
- God helg!!

6. mai 2010

DRØMMER


Denne gangen skal jeg ikke være kreativ, jeg skal ikke gi en oppskrift på noe som smaker godt eller noe som kan pryde veggen. Jeg skal si dere noe som er enda viktigere, noe som bør pryde livet - nemlig drømmer. Ikke drømmer du har mens du sover, men drømmer du har for livet ditt.


Jeg er ikke alene om å mene at drømmer er viktig, Adolf Nowaczynski sa en gang: Det er ikke den som ikke får sin ungdomsdrøm oppfyllt som er fattig, men den som ikke hadde noen drømmer i ungdommen. Klok mann. 

I sommer var jeg på et møte med Danny Silk, der han blant annet sa: En mann uten drømmer er en mann uten framtid, og en mann uten framtid lever i fortida. 
Drømmer er som et kompass, når vi er i vanskeligheter er det de som viser veien ut. Du tenker kanskje greit nok det, men hva er mine drømmer? Det er nå oppskriften kommer. Drømmene dine er det du ville gjort dersom du visste at du aldri ville feilet, eller det du ville gjort dersom du var 10 ganger modigere enn du er nå. En drøm kan være å reise jorda rundt, bli oldemor, skrive en sang, gifte deg eller noe du virkelig brenner for.

 Da jeg var liten drømte jeg om å bli like stor og sterk som Pappa :)

Åsta Holth sa: Så lenge du kan drømme nye drømmer, er du ung. Og kjæresten min har en virkelig fin drøm som går på nettopp det. Han vil sitte som 90-åring på gamlehjemmet sammen med kona si (som jeg da drømmer om at skal være meg) og fortsatt ha store drømmer om fremtiden. Samme gutten sier: Så lenge du har drømmer, lever du. Ikke bli som Lars Forsell sier: De fleste piker ville ikke drømme om å gjøre det de drømmer om å gjøre. 

 NÅ vil jeg at du skal lage deg en liste med så mange drømmer du kan komme på, store som små. Drømmer som kan gjøres på en dag, og drømmer du må bruke hele livet på å fullføre. Lag gjerne noe fint med lista, heng noen av drømmene over senga, sett dem i en ramme. Rett og slett: Prøv å gjøre dem like viktig som de virkelig er! Og som Inger Ellen Nicolaisen sa: Det er bare du som kan leve ut dine egne drømmer.

Dette var ukens innlegg i ABC i ord og bilder, trykk her for flere D'er.